top of page
  • Foto van schrijverMilou Pasman

Wanneer dingen ander lopen dan gepland...

14 februari, de dag van de liefde.

Vandaag zou de dag geweest zijn dat mijn avontuur in Amerika van start zou zijn gegaan. Maar helaas lopen de dingen net even wat anders dan we dachten. Ik kreeg onverwachts problemen met de circulatie van mijn hersenvocht. Er zit er nog resttrombose in mijn sinus transversus, wat zorgt voor vernauwing van het bloedvat. Hierdoor kan mijn hersenvocht niet goed circuleren en is de druk steeds veel te hoog. Dit zorgt voor heel veel problemen, waaronder chronische hoofdpijn en problemen met mijn ogen. Ik krijg medicatie om de druk te verlagen maar dit lijkt niet erg aan te slaan. Om de zoveel weken krijg ik een lumbaalpunctie (ruggenprik). Dit is een punctie waarmee ze de druk meten en hersenvocht kunnen afnemen. De druk is telkens twee keer zo hoog als die van een ‘gezond’ persoon.

En helaas vult het afgenomen hersenvocht zich weer na een paar dagen aan en zijn we daarna vaak weer terug bij af. Een flinke domper dus..


Vliegen is geen optie als de hersendruk niet onder controle is. Vandaar dat we de behandeling in Amerika hebben moeten verschuiven naar eind mei. Want we houden hoop! Er is een kans dat mijn lichaam zelf de juiste banen gaat creëren om het hersenvocht weg te laten stromen. Zo niet dan zou het mogelijk zijn dat ik een drain krijg. To be continued..
219 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page