top of page
  • Foto van schrijverMilou Pasman

The final countdown

Bijgewerkt op: 4 mei 2022


Hi iedereen,

Even een berichtje van mij!


Nee dit is nog niet mijn uitzicht, maar wel bijna. Want het aftellen is begonnen! Over 19 dagen is het zover en start mijn Amerika avontuur. Ik heb hier zolang naar uitgekeken en nu gaat het gewoon echt gebeuren! Zo spannend allemaal. Want hoe ga ik deze hele reis ervaren? Wat gaan ze zien op de scan? En ben ik zo een geluksvogel dat ik al verbetering ga voelen na een week of komt dat gevoel pas later?

Het hele avontuur gaat vast en zeker heel veel energie kosten en zorgt voor enorm veel overprikkeling. Maar ik ga alles geven wat ik in mij heb om er alles uit te halen wat er in zit! Dat betekent volle focus op mezelf, de behandeling en mijn herstel.

Gelukkig ga ik niet alleen op reis, maar gaat mijn moeder met mij mee om mij te ondersteunen. Je begrijpt natuurlijk dat ik extra oordoppen heb ingepakt (grapje mam).

Dit betekend wel dat ik 2 weken mijn twee mannen moet missen thuis, dat gaat wel zwaar worden. Maar alles voor herstel!


Want hopelijk wordt deze reis ook een symbolische afsluiting van dit pittige jaar en het begin van een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk waar we wat meer kunnen leven als een ‘gewoon’ gezin. Onbezonnen leuke dingen doen samen zoals afspreken met vrienden, naar verjaardagen, uiteten gaan, feestdagen uitgebreid vieren, boodschappen doen zonder overprikkeld te raken en noem maar op! Wat verlang ik naar die kleine dingen in het leven die voorheen zo vanzelfsprekend waren. Hopelijk gaat CFX ervoor zorgen dat dit weer kan. Al is het maar een stap in de goede richting!


Heel veel mensen vragen mij wat ze precies gaan doen tijdens de behandelweek in Utah. Krijg ik een operatie? Nee gelukkig niets van dit! De therapie is er op gericht om mijn inactieve hersendelen te dwingen om weer te gaan werken. Door de inactieve delen in mijn brein allerlei multi-task oefeningen te laten doen, kunnen ze niet anders dan weer ‘aan’ te gaan. De hersenen hebben dan geen tijd meer voor een omweg en moeten wel de kortste en dus meest efficiënte route nemen. Het zijn zeer intensieve oefeningen die ik gedurende de hele dag ga uitvoeren. Gelukkig krijg ik tussendoor ook nog wat ontspanningsoefeningen omdat dit ook een belangrijk onderdeel is van mijn herstel.


21 mei krijg ik mijn FMRI-scan en weten we wat er allemaal mis is met mijn brein. Op de scan kunnen ze zien welke delen in mijn brein hyper- en onderactief zijn en waar de bloedtoevoer niet optimaal is. Naar aanleiding van deze scan wordt er een behandelplan gemaakt en op 23 mei start mijn behandelsweek. Aan het einde van de week krijg ik weer een FMRI-scan om te kijken hoe en of mijn brein verbeterd is. Maar de allerbelangrijkste vraag gaat zijn: ga ik dit zelf ook gelijk voelen en ervaren? Ik hoop het zo! Na deze week heb ik nog een paar dagen om bij te komen en op 3 juni vliegen we weer terug. Als ik thuis kom dan moet ik nog 6 maanden thuis trainen om het beste resultaat te behalen. Dit ga ik 2x per week onder begeleiding van mijn fysio doen en de rest van de week zelf. Daarnaast ga ik starten met visuele training omdat daar ook nog een hoop herstel te behalen valt. Nog een lang proces te gaan dus, maar ik ben super dankbaar dat het nu eindelijk gaat starten allemaal!


Ik houd jullie op hoogte.


Tot snel!


Liefs Milou

508 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page