top of page

De behandeling

Een tijd terug kwam ik een verhaal tegen van iemand die schreef over een kliniek in het Amerikaanse plaatsje Utah die mensen met hersenletsel kan helpen. De vrouw die er was geweest vertelde over hoe zij een compleet ander mens was geworden na haar therapie daar. Al duizenden lotgenoten met een gebroken brein zijn inmiddels succesvol behandeld in deze kliniek. De resultaten zijn veelbelovend, de meeste patienten ervaren zo een 75% vermindering van hun klachten.

In de eerste instantie was ik sceptisch. Als de artsen in Nederland weinig aan mijn klachten kunnen doen, hoezo kunnen ze het daar dan wel? Maar interessant vond ik het ook. Ik dook in de stof. Inmiddels heb ik ongeveer alles over deze kliniek gelezen wat er te vinden is. Ik heb meerdere ervaringsverhalen op internet gelezen en persoonlijk contact gehad met een aantal mensen die daar behandeld zijn. Nee, ik kan niet met zekerheid zeggen dat het me zal helpen. Maar ik ben er zeker van dat dit mijn beste kans is. Mijn beste kans om weer de vrouw en moeder te worden die ik mijn geliefden gun. Om weer eens met energie de dag tegemoet te kunnen gaan. Te kunnen genieten van dingen die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn.

Daarom heb ik inmiddels een intake met de kliniek gehad en heb ik goed nieuws gekregen! Ze kunnen mij behandelen en hebben
goede hoop dat ik met behulp van hun therapie deels of misschien wel helemaal kan herstellen. Op 14 februari (de dag van de liefde) begint ons avontuur en willen wij starten met de behandeling in Amerika. Mijn verhaal is dus nog niet geëindigd maar begint pas net! 

welcome-to-utah-state-sign-along-us-163-near-monument-valley-miroslav-liska.jpg

Zie hier een ervaringverhaal van een patient met hersenletsel.

COGNITIVE FX - UTAH

 

Waar wil je dan heen? Nou naar de enige kliniek over de hele wereld die mensen met hersenschade kan 'genezen'. Cognitive FX behandelt doorgaans mensen die hersenletsel hebben opgelopen door een hersenschudding. Toch denken ze, door de een op een gelijkenis met de symptomen van een blijvende hersenschudding (PCS)

dat ze mij kunnen behandelen. Er zijn al een heleboel mensen voor mij geweest die ook een beroerte hebben gehad en die er succesvol zijn behandeld. Lees hier bijvoorbeeld het succesverhaal van deze huisarts.

En omdat ik niets liever wil dan zo goed als het kan weer mezelf zijn, wil ik heel graag de therapie volgen. Zodat ik nooit in mijn leven kan zeggen ‘had ik maar’. 

 

Het uitgangspunt van de behandeling bij Cognitive FX is een functionele cognitieve MRI scan, waarbij precies in kaart wordt gebracht welke gebieden van je hersenen hyper- en onderactief zijn en waar de bloedtoevoer dus niet optimaal is. Op basis van die resultaten wordt een EPIC treatment gestart. Niet omdat het zo gaaf is, maar de letters staan voor Enhanced Performance in Cognition. Het is een therapie waarbij een patiënt fysiek en cognitief wordt uitgedaagd en precies de hersengebieden aan het werk zetten die het nodig hebben. Kortom: er vindt een soort ''reset'' plaats. En dit klinkt in mijn oren toch wel behoorlijk geweldig! 

Na de behandeling daar, zal ik thuis nog 6 maanden hard aan het werk moeten om optimaal resultaat te behalen.

De kliniek is in de Nederlandse pers veelvuldig beschreven. En zelf bij Jinek aan tafel besproken.

Wil jij mij helpen om mijn droom te realiseren?

bottom of page